Posted by Olle Calles | Projekt Alsterälven

I går hade vi besök av Peter Rivinoja och Gustav Hellström från Institutionen för vilt, fisk och miljö vid SLU, Umeå. Nina Rees som hjälper till med fällan var också med… tanken var en hastig visning av fällorna som mer eller mindre varit tomma på ål senaste tiden. Det var ål i alla rör/sumpar! När hände det senast? Nina sitter på protokollet, men det måste varit upp emot 20 ålar totalt varav två återfångade radiomärkta ålar i gott skick! Den största var nästan två kg och den längsta 111 cm!! En stressig men bra dag vid Alsters kraftverk. Peter och Gustav är ju vana fisklyftare och var till stor hjälp! Se Gustav med 111 cm-ålen på foto nedan.

One thought on “SLU lockar fram ålen!

  1. Jonas says:

    Härligt att ni med får lite ål där uppe……..20 ålar är inte illa….nu ska det bli kallare kanske de minskarpå ålfångsten, här stängdes fällan i skärhultsbäcken idag..men värstingen, vid östra frölunda är kvar med 139 ål förra vecka..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *