Posted by Olle Calles | Projekt Eldbäcken

Två veckors intensiv provtagning lider mot sitt slut. Förra veckans provtagning av bottenfauna och nedfallande insekter rapporteras av Stina inom kort. Efter att ha misslyckats elfiska i förra veckan (trasiga elfiskegrejer) erbjöds vi låna utrustning av både Järna FVOF och Kjell Leander i Leksand.  Stort tack till er! Med Järnas ypperligt skötta utrustning i högsta hugg gav jag och Stina oss i kast med Eldbäcken (biokanalen) under måndagen. Äntligen börjar det komma lite gröna fläckar och vissa av svämplanen ser riktigt trevliga ut (se foton). Gölarna på svämplanen är fulla med elritsor av alla storlekar. Elritsorna dominerar fortfarande totalt i de nedre delarna, men ju längre uppströms man kommer så minskar de och istället hittade vi en del abborre, stäm, simpa och allra längst upp ett gäng gäddor. Grodor hoppar överallt, men vi har inte sett någon  i gölarna.

2 thoughts on “Senaste nytt från Eldbäcken

  1. Jonas says:

    ser mycket trevligt ur, man kan tänka sig när växtlikheten kommer hur vackert de kommer att bli

  2. Olle says:

    Japp! Ska skriva om de andra lokalerna i morgon, som gav mkt mer öring än sist och i gamla fåran var det t.o.m. nån harr… fast dom har Broncot spanat på hela sommaren : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *