Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Herting

Som jag hade hoppats på, kom det mera havsnejonöga och idag var det rekord, med hela sex stycken. Nu blir det 11 stycken som ska radiomärkas i morgon och med lite tur får vi fler i ryssjan även i morgon.

Nu när vi pejlat de radiomärkta havsnejonögonen i några veckor har följande hänt, De flesta av de  havsnejonögonen som släppts vid laxbron, har stått relativt stilla. Tills för några dagar sedan, då de som varit längre ner, vid vallarna och laxbron. De har nu simmat upp och ställt sig vid utloppet till de gamla kraftverket ( H1). Där står nu fyra av de fem radiomärkta havsnejonögonen, den femte har parkerat sig i nedre delen av laxtrappan. De ska bli mycket spännande och se om det lyckas komma igenom laxtrappan.

De tre som är utsatta ovan Hertings kraftstation, har alla rusat iväg och simmat ett längre sträcka direkt efter utsättningen. De simmade till följande platser efter utsättningen och har sedan dess befunnits sig på dessa platser. Den första som sattes ut gav järnet och simmade upp och ställde sig nedan fors. Den andra gjorde minst sagt en lika stor strapats och befinner sig i Vessigebro. Det tredje havsnejonögat gav upp lite tidigare och befinner sig nu mellan hertingen och Vessigebro. Vi får se vad de nya som ska radiomärkas kommer att ta vägen, antar att dessa är lika goda simmare som de som redan är radiomärkta.

0 thoughts on “De kommer mera

  1. Olle says:

    Härligt, men spara några till mig också! : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *