Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Herting

Igår fångades äntligen det första olekta havsnejonögat i en av våra ryssjor, tidigare har vi endast fångat en som var utlekt trots att vi fiskat sedan i maj. Då vi fångat drygt 30 utlekta havsnejonögon i nedströmskontrollstationen och inte fått ett enda i våra tre ryssjor har vi tvivlat på om vi skulle kunnat genomföra studien på havsnejonögonen men efter gårdagens fångst har vi nu beslutat att förlänga fisket några veckor.  Förhoppningsvis kommer en större peak de kommande dagarna och vi kan märka önskat antal.

Om några dagar startar vår studie på ålyngel och förberedelserna är i full gång. Vi ska dels testa olika metoder att attrahera ålynglen till ålyngelledare men också testa nya material att ha i ålyngelledare.

havsnejonöga

2 thoughts on “Första havsnejonögat märkt

 1. Jenny Freitt says:

  Hej!
  Så kul, äntligen! Hoppas ni få fler!
  Ska också bli spännande att se vilket material ålen gillar best!
  Lycka till!

 2. Olle Calles Olle Calles says:

  Ja vad sysslar dom med! Bra jobbat, skam den som ger sig!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *