Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Mörrumsån

Undersökningen vars huvudmål är att utvärdera funktionaliteten på avledaren, påbörjades den 25/4 och två ålar märktes med radiosändare och fem med streamermärken. Fisken släpptes strax innan solnedgång nedströms lanefisket Havbältan (Bild 1., 2.)

Vi grunnade myket på vad vi skulle döpa de första två märkta fiskarna till och beslutade oss till slut för de personliga namnen 1533 & 1853. 1533 är en nästan 1,2kg tung trubbnosad dam som till för ca. 2h sedan står kvar på utsättningplatsen. 1853, drygt 1,6kg tung är också en trubbnosad dam som har vandrat några hundra meter nedströms till uppströms den gamla stenbron vid Blidingsholm (Bild 3.).

Det ska bli riktigt intressant att se vad de tycker om avledaren när de kommer ner dit, förnärvarande ca. 1mil kvar.

// Simon

You can leave a response, or trackback from own site.

2 thoughts on “Telemetri 2012-04-27

 1. Det ska bli spännande att följa arbetet. Hoppas ni får mycket ål. Förväntar ni er en vandringstopp under hösten också?

  1. says:

   Hej Stefan,

   Jepp, det förväntar vi oss! Intressant med ålvandringen i Mörrumsån är att antalet blankål som vandrar är större på våren än på hösten, detta enligt Carl-Gustav som fiskar med laner uppströms Granö!

   // Simon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *