Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Mörrumsån

Ålen är en mycket speciell och klurig fisk som ibland är svår att förutse dess nästa drag. Jag syftar främst på tiden då den främsta nedströmsvandringen äger rum. Carl-Gustav Gustavsson, som levererar ålen som används till märkning har fiskat med sina laner sen urminnestider och den största vandringen sker på våren och i April. April börjar ta slut och fångsterna i lanfisket och i avledaren har varit små, dock har vi ju inget att jämföra med i avledaren men iaf. nedan är fångsterna från uppstart till och med dagens datum (Bild 1.)

Fångsterna i avledaren har varit till ca. 90 % ål och de resterande har inkluderat Aborre, Brax, Gärs, Gös och Mört.

// Simon

You can leave a response, or trackback from own site.

2 thoughts on “Ålfångster Granö

  1. Olle Calles Olle Calles says:

    Hoppas det rasslar till nu med stigande temperaturer? Är det läge för en annan att komma på besök och göra ett handtag? : )

  2. says:

    11,9 grader imorse och nuvarande lufttemp är runt 20 så det kommer nog att stiga ännu mer. Oroande är dock vattenföringen som fortfarande är låg. Vi får hålla tummarna för en kommande vandringspeak.

    Du är självklart välkommen ner och det finns alltid massor av sysslor att dona med!

    // Simon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *