Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Ål i Ätran

Då var det dags igen för veckans Ål-O-Meter. Man kan säga att det under veckan som gått har varit en hel del ål. Vi har fångat hela 156 blankålar och 10 ålyngel. De flesta av ålarna som vi fångat, har vi fångat  högre upp i systemet. Ålkistorna i Skärhultsbäcken och Östra frölunda har varit de mest givande ålkistorna.

Nu har det gått några dagar sedan Flo från Tyskland kom till oss i Ätrafors. Han har kommit i gång riktigt bra och han vittjar fällan i Ätrafors flera gånger under ett dygn, allt för att se vilka tider som ålen vandrar. Flo har även satt upp en väderstation, väderstationen har flo placerat vid sidan om intags gallret vid ätrafors kraftstation.

2 thoughts on “Då var det dags igen!!!!

 1. Johan says:

  Hoppas få möjlighet att hälsa på innan Florian åker hem.

  Hur går det med fångsterna i Ätrafors?

  //Johan

 2. Jonas says:

  Det vore trevligt om du kunde hälsa på innan Florian åker hem, Han kommer att vara kvar till den sista oktober eventuellt någon veckan in i november.

  Fångsterna i Ätrafors började arta sig och det var en del ål i burarna, sedan kom fullmånen och det tog stopp. Nu börjar det komma några ålar igen. Vi få hoppas på höga vattenflöden så det blir bra drag in mot burarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *