Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Alsterälven

Igår hade jag händerna fulla. Hela 13 stycken ålar skulle vägas och mätas efter midsommarhelgen. De flesta var pigga men många var svampangripna. Utöver alla ålar mätte jag ca 25 gösar, en gädda, en abborre och en löja. Det var två löjor men den ena var halvt uppäten. Som tur var hade jag lite sällskap. Ett par fisktärnor seglade runt och fångade fisk bredvid mig. Blev riktigt imponerad.

De flesta ålarna var i bottensumpen, men en hade hittat in till mittensumpen och fyra fanns i ytsumpen. I den sistnämnda satt också en fladdermus fast i gallret. Jag stötte på många djur denna dag och när jag kom tillbaka andra gången simmade en gräsand med åtta ungar ner längs älven. Jag fick nämligen inte upp låset på mittensumpen så jag var tvungen att bege mig till universitet och låna en bultsax och ett nytt lås. Tack för hjälpen Johnny! 🙂

One thought on “Fiskar, fåglar och ett däggdjur

  1. Jonas says:

    Man kanske skulle ta och ha på någon olja på låsen t ex 5-56 så de inte kärvar igen. otroligt kul med så många ålar, kommer säkert en hel del till nu när de kommer regn….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *