Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Herting

Även idag var det ett gäng mörtar i ryssjan och fler kommer det säkert att bli. Kustlevande mört vandrar upp i åar under leken på våren och många av de mörtar vi har fått i ryssjan har haft lekvårtor. Leken har med all säkerhet kommit i gång, nu när vattentemperaturen börjar bli uppemot 9 grader. För er som vill läsa mer om mörten finns det lite information i fiskebasen.

Till skillnad från Mörten har den radiomärkta laxen däremot stått stilla några dagar. Vissa har till och med stått stilla väldigt länge, att de misstänkts vara döda. Så var det med laxen som har frekvens nummer 151 205, men idag helt plötsligt… wow den lever!… och den har rört på sig. Det var så hjärtat bultade lite extra snabbt när man hörde att signalen hade gått från 35 ppm till 55 ppm. Man kan inte göra annat än att bara leee och önska den lycka till på sin vandring ut till havet.

Vi som jobbar i fällt med Hertingprojektet önskar alla en trevlig helg. Vi kör på som vanligt. 😉

0 thoughts on “Bara Mört

  1. Olle says:

    Ni är grymma, trevlig helg i solskenet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *