Posted by Daniel Nyqvist | Projekt Klarälven, Projekt Vänern

En radiomärkt öring har rapporterats in som fångad och tillbakasläppt i trollingfiskets fångstrapportering i Vänern. Detta är alltså en fisk som märktes i Forshaga innan uppstransport förbi kraftverken i Klarälven förra sommaren och som därefter eventuellt lekt och sedan tagit sig ner förbi de åtta vattenkraftverken och ut i Vänern. Ingen från Kau var på plats och kunde scanna av radiosändaren, så exakt vilken fisk det handlar om är inte helt klart. Vi har sett två radiomärkta öringar passera kraftverket i Forshaga. En fisk som föll tillbaka redan innan lek och sedan Klarälvens Zlatan som vi tidigare berättat om på bloggen. Den senare skulle i sådana fall ha lekt i biflödet Höljan, under hösten vandrat förbi alla kraftverk, spenderat vintern i Vänern och sedan hälsat på uppe i trollingfiskarens båt.

Anders Andersson med en radiomärkt öring sommaren 2012

One thought on “Klarälvens Zlatan i Vänern?

  1. Jag tog denna öring vid trollingfiske med gäster, runt Klackens fyr, för några veckor sedan. Fisken var en klarälvsöring(vad jag kunde se) på ca 60 cm och i ganska dåligt skick. GPS-sändaren var ca 10 cm med antenn och var fäst med trådar genom kroppen. Fisken sattes självklart tillbaka. Jag har lovat Anders med kompis en fisketur efter Gös senare i sommar, där försök att pejla fisken kommer att göras ! MVH/Peter Wiklund Fiskeguide
    Ps. Hela historien tycker jag är fascinerande och vilken överlevare till öring !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *