Posted by Anna Hagelin | Projekt Vänerlaxens fria gång

Nu är alla 64 laxar märkta!

Fördelningen är 37 vilda och 27 odlade. Positivt att fler vilda laxar än odlade kommer upp till fällan i Forshaga för att ta sig mot lekområden i de övre delarna av klarälven. Den här sista gruppen av fisk kommer ju lite i senaste laget men tyvärr har de höga vattenflödena fördröjt det hela. Nu hade fisken betydligt starkare lekdräkt än de tidigare så det blir till att simma snabbt.

Av de fiskar som redan haft lite tid i älven står nu de allra flesta i områden som verkar lovande för lek. Två har gått upp i Höljan och verkar stanna där, några står dessutom nedanför Höljanmynningen och verkar fundera lite.

Nästa pejling blir på söndag så vi håller tummarna för att de nysläppta börjat sin vandring uppströms då.

Passar också på att tacka Claes och killarna på fortums fiskodling för hjälp med att fånga fiskarna i Forshaga.

You can leave a response, or trackback from own site.

2 thoughts on “Färdigmärkta laxar för denna gång!

  1. Olle Calles Olle Calles says:

    Gott att ni fick till de sista trots allt vatten! Tagga inläggen mer! Kommer en post om ålmärkningen i Ätran som pågick parallellt med er märkning! : )

  2. Ann Lundin says:

    Tack för att ni bemötte vår skolklass på ett så trevligt sätt! Barnen fick verkligen en upplevelse med sig till skolan. Jag har letat efter en film om ålar men tyvärr inte lyckats hitta någon. Har du möjligtvis något tips?
    MVH Ann Lundin, Vessigebroskolan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *