Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Ål i Ätran

Det ihärdiga regnet den sista tiden har fått ålarna att börja röra på sig. Toppen kom idag i Skärhultsbäcken med 48 fångade ålar, det kändes som minst 100 när jag hämtade dom för transport ner till havet. I resterande fällor fångades 20 totalt, där Östra Frölunda var på god andra plats. Även ynglen har börjat röra på sig igen efter några dagars semester, Nydala och dammen i Ätrafors gav fångster idag. Nu åker jag snart hem för några dagars vila och umgänge med familjen, vi får se om Jonas får det lika stressigt som det varit idag.Notera skillnaden mellan hona och hane på bilderna.

2 thoughts on “Så var regnet och ålarna här igen

  1. Ingemar Alenäs says:

    Bra jobbat Tony! 48 silverålar i Skärshultabäcken vid ett tillfälle! Man börjar förstå historierna om att man förr använde häst och vagn för transport av fångsten! Om det producerats lika många ålar efter storleken på avrinningsområde skulle det vid detta tillfälle vandrat ut 4216 ålar från Ätran! Visst borde Ätran ingått i den svenska ålplanen? /IA

  2. Olle says:

    Fantastiskt! Ska bli oerhört spännande att räkna på vad Ätran kan tänkas ge i form av totalutvandring av blankål! Tack vare allas ert engagemang höänder det ju mer positivt för ålen än på många andra håll, oavsett vad ålplanen sagt om just Ätran… : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *