Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Ål i Ätran

Så var första veckan efter semesterveckan till ända och det är dags för en ny ålometer. Det har inte varit så stora fångster på blankål under veckan, inte heller på yngel de sista dagarna. De verkar ha tagit en siesta under värmeperioden som gått. Idag har det regnat ordentligt och mer skall det komma under helgen och början av nästa vecka. Yngelledaren under dammen levererade en hel del ål på söndag och måndag, sedan har det varit lugnt. Har bytt slang och fått dit utrustning på slangen som ger mer vatten i själva rännan och mindre till sumpen. Yngelledaren i Skärhultsbäcken är ett litet problem, får inget större vattenflöde då det är för liten höjdskillnad för hävert. Men skam den som ger sig, lite specialprylar finns nu så det kommer troligtvis att lösa sig under helgen.

One thought on “Ålometer 2011-08-05

  1. Olle says:

    Topp!
    Hoppas vi kan slå förra året!
    //OLLE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *