Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Ål i Ätran

Då var det dags för att presentera veckans ål-o-meter. Flödet i åar och bäckar har ökat ordentligt och det har även mängden ål gjort under den senaste veckan. Hela 50 stycken blankålar och 51 ålyngel, då är det bara ålyngel från nydalakvarn. I går var Ingmar Alenäs med under kvällen när alla ålar skulle transporteras ut till havet (laxbron). Det var mycket trevligt och det pratades en hel del. Igår anlände även Britt-Marie som ska hjälpa mig en tid framöver. Hon har tidigare jobbat med ålprojektet  i Alsterälven. Med Britt-Marie var även våran hund och Katt, om de hjälper till så mycket återstår att se.

2 thoughts on “Ål-o-meter

  1. Olle says:

    Härligt! Ålbonanza! Värkande ryggar och slemmiga nävar?

  2. Jonas says:

    Det kan man mist sagt säga, igår fick vi igång yngelledaren vid ätrafors, ska bli skoj att kolla……..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *