Posted by Henrik | Projekt Herting

Nu när Jonas är hemma på välförtjänt  ledighet, får jag passa på att blogga lite. En snabb resumé av de mest  pulshöjande händelserna de senaste dagarna.

I torsdags började dagen med en båtpejlning ner till Herting och få lite koll på hur havsnejonen rört sig på sistonne, passade samtidigt på att ta vattenkemiprover, kunde b.la.

konstatera att temperaturen sjunkit flera grader i vattnet sedan den varma, soliga veckan innan. På eftermiddagen vittjade jag ryssjan i regn och blåst, dålig utdelning var det och ryssjan bjöd bara på några få mörtar och en liten ål.  Hittade ett mindre hål långt fram på ryssjan, kanske våra rundmunnar kan ha smitit ut där? Åtgärder vidtogs och ryssjan kunde återutsättas med igensydd flyktväg.

På fredagen hade vattnet stigit kraftigt, pga. det intensiva regnandet. Med viss möda vittjade jag ryssjan som till min förvånning var full av sprattlande monster.  Jackpot! Fyra arga havsnejonögon hann jag räkna innan jag lade på locket på den vattenfyllada tunnan.  Väl på land fick de kunglig transport upp förbi dammen i framsätet  på min Volvo 940 för att återfå friheten ovanför vattenkrafverket!

Hela helgen har regnet öst ner och vattennivån i Ätran har stigit med flera decimetrar. Ryssjan är nu helt under vatten med stolpar och allt, tyvärr har inte fiskelyckan varit fortsatt god,  fyra mörtar och fyra löjor är allt som kommit in i ryssjan från  lördag till måndag. Laxarna verkar dock trivas i det höga vattenståndet och ses hoppa överallt kring laxbron, men de verkar inte vilja krokas.

I dag anlände förstärkning i form av Karl Magnus, välbehövligt inför de kommande byggprojekten!

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *