Posted by Johnny | Projekt Klarälven

Under de senaste dagarna har årets stora smoltvandringsstudie i Klarälven dragit igång. Sammanlagt har 120 märkta laxsmolt släppts ut nedan Forshaga under de senaste fem kvällarna. Fiskarna är märkta med akustiska sändare som sänder ut id-specifika ljudsignaler som fångas upp av mottagare placerade utmed älven och i den inre skärgården. På så vis kan man följa varje enskild fisks rörelser och vandring ut mot Vänern. Vid varje isläpp har även ca 1500 omärkta smolt (dock klippt fettfena!) släppts ut, detta för att efterlikna den naturliga vandringssituationen för fisken. Vattentemperaturen och flödesförhållandena har varit optimala, och en första kontroll av mottagarna tyder på att fisken haft en hög vandringsvilja.

You can leave a response, or trackback from own site.

0 thoughts on “Smoltstudie Klarälven 2010

 1. Johnny says:

  Ett stort tack till lokala företagare, föreningar och privatpersoner som på olika sätt stödjer våra pågående studie i Klarälven. Utan upplåtelse av fiskevatten från fiskevårdsföreningarna, tips från fiskare och förstående markägare, Triumph bromsok från Inges och bra pris på motorer från Bosses skulle det inte varit lätt!

 2. Johnny says:

  Ett stort tack till lokala företagare, föreningar och privatpersoner som på olika sätt stödjer våra pågående studie i Klarälven. Utan upplåtelse av fiskevatten från fiskevårdsföreningarna, tips från fiskare och förstående markägare, Triumph bromsok från Inges och bra pris på motorer från Bosses skulle det inte varit lätt!

 3. OC says:

  Vilket jobb! Följer med spänning utvecklingen.
  MVH
  Olle

 4. OC says:

  Vilket jobb! Följer med spänning utvecklingen.
  MVH
  Olle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *