Posted by Henrik | Projekt Emån

Idag slog vi rekord i antal individer i avledarsumpen. Totalt 84 stycken fördelat på arter som gädda, lax, brax, mört, löja, färna och sarv. Sarven är för övrigt en ny art i avledarsumpen och den kommer i stora mängder nu.

Jonas, vår praktiktant från Forshaga, åkte hem i fredags då hans praktik var avslutad. Den stackarn kämpade hårt de sista dagarna dragandes med feber. Men han har gjort ett otroligt gott jobb och är välkommen tillbaks i fält när han önskar, stort tack!

De sista dagarna denna veckan har jag varit mycket nere i Mörrum och märkt laxsmolt. Loggrarna vi använder oss av kommer från SLU och Peter Rivvinoja, men de behöver ha tillbaka utrustningen imorgon. Därför har det varit prioriterat att hinna märka all fisk och under torsdagen märkte vi de sista fiskarna. Redan efterföljande dag hade alla utom en fisk passerat fällan och under samma dygn passerade sju radiomärkta laxsmolt mynningen.

Under kommande vecka får vi fint besök från både Italien och Tyskland av duktiga hydrauliska ingenjörer som ska hjälpa oss att titta på flyktöppningarna vid avledaren.

Full fräs!

You can leave a response, or trackback from own site.

0 thoughts on “Rekord

  1. OC says:

    Härligt med rekord!
    Halva det fina besöket passerar nu Kisa!
    : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *