Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Alsterälven

Det verkar som om ålarna äntligen har vaknat till och börjat sin långa utvandring mot Sargassohavet. Hade idag två ålar i mitten sumpen, de var 840 mm samt 650 mm långa. Ålarna hade inte varit ensamma, de hade haft sällskap av en mört på 106 mm, alla tre var mycket pigga och alerta. Nu hoppas man att man kommer finna ål i morgon också.

You can leave a response, or trackback from own site.

0 thoughts on “Fångst i Alster

 1. Simon skriver:

  Kul! Mycket intressant att du inte fått nåt i bottenröret än!

  1. Britt-Marie skriver:

   Att vi inte fått någon fångst i bottenröret, beror på att det varit tätt med skräp. Jag lyckades dock få upp röret igår 12/5 och flödet är nu som det ska.

 2. Simon skriver:

  Ok, 😉

  Ja, det verkar ju kommer lite i det nu iallafall. Jag kommer halla ogonen pa fangstdatan med spanning.

 3. Olle skriver:

  Vi är mycket nyfikna på vad som händer efter BMs heroiska insats med bottenröret. Möjligen får vi nolla statistiken eftersom bottenröret inte varit passerbart på länge.

 4. Simon skriver:

  Det ar ingen dalig ide. Vore ocksa kul/bra att se nar fangstdatan updateras, det kanns ibland som man dag efter dag kollar och det inte har hant nagot, om detta ar for att det inte kommit nan fisk eller inte blivit updaterad vet man inte. Kanske ocksa ha en vecko tabell dar fangsterna fylls pa under veckan och nar en ny vecka borjar finns den forra veckans tabell kvar som referens, bredvid.

 5. Olle skriver:

  Check it out… rörvis och dagsfångster.
  Tydligare?

 6. Simon skriver:

  Ahh….mkt battre, gillar verkligen dag-diagrammet. Vad som skulle vara pricken over i:et vore om staplarna skulle vara tre-fargade, representerande hojdpreferensen, forlagsvis i fargerna anvanda i summeringsdiagrammen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *