Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Alsterälven

Idag har vi haft två stycken ålar i mittröret, de var 890 mm samt 810 mm långa, de var vid god vigör. I ytröret hade vi en blandad kompott av gös 152 mm, abborre 98 mm och en lake 180 mm samtliga var i bra form. Idag hade jag ju som sagt planer på att få till ett rör som man kan släppa fisken i, istället för att hissa ner dom i en hink som jag har sysslat med förut. Jag säger ju att det är ju tur att jag inte valde att bli en snickare för då hade jag förmodligen varit med i Martin Timells program fuskbyggarna typ.  En flickas bästa vän sägs ju vara mascaran och puder men i mitt fall får jag nog erkänna att det är silvertejp och spännband. Efter lite borrande fick jag tillslut dit ett snöre som ska hålla uppe röret. Sedan kom nästa projekt att få till en strut så inte fisken kan hamna brevid röret. Det fick bli nätsump som skulle monteras på röret, denne fäste jag så genialiskt med silvertjep i många lager. Sen var det dax att få till det berömda spännbandet som skulle hålla allt på plats. Detta var ju enkelt tyckte jag,, jo då sen skulle man få ner röret som är 5.86 m genom det lilla hålet och i mellan suparna, efter mycket spring upp och ner i stegen fick jag tillslut ner röret mellan sumparna. Då skulle man försöka få till en hyfsat bra lutning på röret och sätta fast det inte helt enkelt men skam den som ger sig… Nu sitter röret på plats men ska fixa till ett stöd längst ner vid röret så att jag får en bättre vinkel.  Vill passa på att tacka Lars och Lennart för ett stålande jobb med ytrören, nu läcker det inte en droppe vatten.

Röret sett uppifrån.

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *