Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Emån

Första veckan av projektet vid Emån för 2010 har passerat. På grund av höga vattenflödet har arbetet till viss del försvårats genom att vi inte kunnat bygga upp några smoltfällor ännu. Däremot har vi hunnit med att hämta och börja konfigurera utrustningen som ska användas till försöken. I slutet på förra veckan åkte Karl-Magnus och jag upp och hälsade på hos slitvargarna i Ätran (också ett projekt inom NRRV), mycket trevligt med god mat och gott sällskap. Vi hann även mer en snabbvisit till Mörrum för inspektion av smolttrumman som ska utvärderas lite senare i vår.

Just nu håller vi på att modifiera fångstanordningen vid avledaren i Övre Finsjö. Förhoppningsvis hinner vi med mycket kommande vecka och är väl förberedda när smoltutvandringen börjar.

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *