Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Ål i Ätran

Fixade till det sista, så nu är även sumparna klara vid ålkista i Östra Frölunda. Nu återstår det bara att sätta igång ålkistan, tyvärr är de så lite vatten så de måste fixas till någon skiva, som för vattnet ända fram till rännan, det blir nästa drag.

Idag kom de fösta ålynglen upp i ålyngelledaren vid Nydala kvarn. Hade inte räknat med att de skulle vara några ålyngel i nätpåsen, det blev en glad överraskning. De fick så klart hjälp upp för fallet och simmade glatt in under stenarna och gömde sig.  Vad som gömde sig under ålyngelledaren kan ni se på bloggen för projekt Herting
YouTube Preview Image

One thought on “Idag kom de första, och jag skrek högt av glädje

  1. Olle says:

    Du är grym! Fällan klar och ålyngel!! Börjar det hetta till vid Herting med småål också?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *