Posted by olle.calles@gmail.com | Nyheter

Ska börja med att berätta att igår hämtade vi ut den nya ryssjan. Ryssjan har ledarmar på ca 15 och tar upp ett stort område. Efter många hårda timmar och hårt bankande var den ute. Efter utsättningen av ryssjan, gjordes stora försök att leta radiomärkt lax. Det är många laxar som dör efter leken, ofta är de hanarna som utkämpat strider om honorna som dör, fast även honor dör efter leken. På bilden nedan är det förmodligen en lax som dött efter leken och denna lax hade ingen radiosändare.

Sveriges radio Halland var på besök idag och ville göra ett reportage om de laxar som vi försett med radiosändare. Hela reportagen kan höras på Sveriges radio Hallands Webbsida, reportaget börjar efter 8,56 minuter. Även Ingemar Alenäs från Falkenbergs kommun, Living North Sea var med och berättade om grumlighet och  de partiklar som åker med i Ätrans strömmande vatten. kika gärna in på Falkenbergs kommuns naturnytt där det går att läsa mer om reportagen.

0 thoughts on “Radio Halland på besök

  1. Olle says:

    Bra jobbat! Laxen såg lite trött ut hoppas de andra mår bättre efter höstens vedermödor.

  2. Olle says:

    Fantastiskt bra insats av er på radion Jonas och Ingemar, kul! Live dessutom! Vi får även tacka P4 Halland för ett bra inslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *