Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Herting

Regnet som kom igår eftermiddag medförde att de blev ett högt vattenflöde. När jag kom i morse för att vittja var vattnet helt grumligt. Jag kämpade en hel del i de höga flödet innan jag hade fått upp ledarmarna. När de väl var uppe och jag började hala in struten, fick jag se fem stycken havsnejonögon simma runt. Kan de ha varit de höga flödet och de grumliga vattnet som gjorde att så många hade gått i ryssjan eller är den ökande vattentemperaturen.

Som ni kanske minns för några veckor sedan skrev vi om en lax som stått vid Ullared och som vaknade till liv. Denna lax började nu i veckan sin långa färd ut mot havet och vid senaste pejlingen var den vid Kungsbackaö.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *