Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Herting

Idag var det riktigt spännande att vittja ryssjorna. När jag hade vittjat den den stora ryssjan och tömt den på ca 30 flodnejonögon var de tags för att vittja den lilla ryssjan. Jag började hala in ledarmarna och kom till slut till struten, där jag såg att de var nått som var större än vad det brukar vara i ryssjan. Med ett stort leende på läpparna kunde jag konstatera, att tillsammans med 125 flodnejonögon simmade de runt ett havsnejonöga. Försiktigt förde jag över fiskarna  i sumpen, nervös över att de skulle försöka smita. allt gick smidigt och bra och nu ska tredje havsnejonögat märkas med radiosändare.

Ska även passa på att tacka den fiskare som vid laxbron idag hjälpte mig att ta upp locket till sumptunnan. Jag hade lyckats putta till det och de flöt iväg med strömmen,  jag hade inte en chans att hinna fatt det. Fiskaren lyckades med hjälp av sitt kastspö pricka locket och veva in det.  STORT TACK!!!

You can leave a response, or trackback from own site.

0 thoughts on “3:e Havsnejonögat

 1. Jens says:

  Tjena Jonas och Olle!

  Hoppas det går bra för er ute i fält, fullt upp antar jag! Kul att kunna följa ert idoga arbete på den här väluppdaterade bloggen. Ja ibland kan det behövas en sportfiskare för att rädda dagen :-).

 2. Jonas says:

  Har du vägarna förbi i sommar är du välkommen…

 3. Jens says:

  Ja jag får hoppas det finns tid för en roadtrip! Nu ska jag dock skämma bort mina fiskegäster i ett par månader först…sen kanske det blir lite semester.

 4. Olof says:

  Under laxfiske i Hallandsåarna på sextiotalet såg jag ofta havsnejonögon under försommaren, när de byggde sina små borgar i de snabba strömmarna. De gav aldrig intryck av att vara några fartfantomer. Kan det tänkas att rekordhållaren Herting-Vessigebro tryckt sina väna sugläppar mot en präktig lax och på det sättet skaffat sig bekväm transport upp till strömmarna vid Fors?

 5. OC says:

  Olof!
  Kul! Inte omöjligt, men var det havs- eller flod- du såg? Havsnejonögonen är 70-80 cm långa och grova. Vårt intryck efter att ha hanterat dem är att de inte alls är lugna och timida. Riktigt kraftfulla!

  Jens!
  Kul att höra från dig! Ta en titt på biokanalsprojektet, jag och Martin är utanför Vansbro och bryter våra ryggar. Kom förbi! Hämta motorn! : )

 6. Olof says:

  Hej OC,
  De flesta nejonögonen höll den längden. Jag har en bild från 1963 på ett ex som min fiskekompis fångade med händerna vid Laxbron nedströms Herting, som jag gärna skannnar av och mailar till dig.

 7. Jens says:

  Ha ha, ja motorn ja…fungerar den än alltså :-)? Hälsa Martin!

 8. Olle says:

  Vore kanonkul att se fotot!
  olle.calles at kau.se
  MVH
  Olle

 9. Olle says:

  Förvirrande med olika alias… ska hålla mig till Olle nu! Jens, motorn har gått bra och vi kommer fälla en tår när den försvinner. Martin hälsar tillbaka.
  //O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *