Posted by Henrik | Projekt Emån

I morse när vi vittjade fällen åkte första havsöringsbesan (utlekt havsöring på väg ut till havet) ner i avledaren. Avledaren installerades förra året men driftsattes tyvärr precis efter att besorna vandrat förbi Övre Finsjö. Därför var dagens fångst extra rolig, fisken var i utmärkt kondition och hade börjat återfå sin silverdräkt.

0 thoughts on “Storöring

 1. Henrik says:

  Härlig firre 🙂

 2. Ekman says:

  Vill bara meddela att jag i söndags 25/4 på Emsfors sträcka vid Vassnacken fick en radiomärkt öringhona , ca 25-30cm lång i god kondition och endast lätt färgad. Fisken fick genast simma tillbaka och förhoppningsvis hittar hon till havet som hon ska.

  M.v.h. Ekman.

 3. Stefan says:

  Ekman: Kul! Med största sannolikhet en öring märkt förra året vid Övre Finsjö. Under årets studier märker vi inte fisken med radiosändare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *