Posted by olle.calles@gmail.com | Fiskvandring i Gästrikland

I onsdags fick vi besök av Gävledala när vi skulle släppa ut tre små ålar vid Forsbacka i Gavleån, vi fångade dem vid det nedersta kraftverket i ån och är nu uppe i totalt 21 st. Besöket resulterade i ett litet inslag och kan ses här http://www.svtplay.se/video/204515/26-7-08-10v

Arbetet med inventeringen i Gavleån fortsätter och vi har percis avslutat ett provfiske med strömöversiktsnät i den övre delen av ån. Näten är under utveckling av SLU (Sötvattenslaboratoriet) och vårat provfiske kommer att hjälpa till att utvärdera nätens effektivitet samtidigt som de underlättar vårat fiske i Gavleån där provfiske med vanliga sjööversiktsnät eller elfiske inte är möjligt.

Trevlig helg!

/Peter

You can leave a response, or trackback from own site.

One thought on “Gävledala uppmärksammade vårat arbete i Gavleån

  1. Olle Calles Olle Calles says:

    Härligt, bra jobbat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *