Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Ål i Ätran

Regnet i slutet av förra veckan gjorde sitt. De sista tre dagarna har det varit en hel del ål i de flesta fällorna, hur många kommer i slutet av veckan i ål-o-metern. Även ynglen fortsätter även om det går på varannan dags basis för tillfället. Vi har två mål denna vecka, att spränga två gränser gällande antalet fångade individer. Den ena är mycket nära. Regnet gjorde dock att en kabelvinda blev dränkt och att jordfelsbrytaren löste ut. Byte av kabelvinda, upp med sista buren ..vips..så blev det ännu en vända ner till Laxbron.

3 thoughts on “Ål i mängder

 1. Johan says:

  Låter bra, kul att det kommer lite ål så att arbetet känns meningsfullt. Hur fungerar fällorna nu i Ätrafors?

  Hälsa Florian!

  //Johan

  1. Tony says:

   Ja, det känns kul att det börjar hända lite med fångsterna. Fällorna i Ätrafors har nyss börjat fånga, efter regnet. Vet inte så mycket om rymningar än men annan fisk är kvar då vi testar. Insatserna är bytta men fortfarande under konstruktion, vi har nu en liten koll på vad som verkar fungera. Problemet är rosten, låsen till luckorna försvinner en efter en. Men det fixar vi med mirakelverktyget, buntband. Florian hälsar till baka …

 2. Olle says:

  Foton foton foton!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *