Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Ål i Ätran

Nu är det dags för åltjuvar igen, fyrbenta små och bruna denna gång. Fällan i Skärhultsbäcken har haft besök av mink två nätter på raken, en ål per natt blev hans byte. Funderar på vad vi skall göra med detta problem. Yngelledaren i Nydala har levererat ytterligare tre yngel, varav en var betydligt mindre än de andra som fångats. En intressant fångst tillsamman med en ål, ett fiskyngel. Kan det vara en liten lax som lyckats klättra upp för yngelledaren? Så är fällan i Östra Frölunda i stort sett klar, nu är det bara pyssel med sumpningen kvar att åtgärda. Så nu är helg och klämdagarna äntligen slut och fackbutikerna är öppna igen. Nya kranar inköpta så nu kommer yngelledaren vid kraftverket att kunna leverera ålyngel igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *