Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Ål i Ätran

Under veckan som gått har vi fångat 34 ålar.  Det är bättre än förra veckan, fast betydligt sämre än de veckor som varit. Fällorna högre upp i systemet har börjat ge mycket dåligt, så dåligt att vi till och med har stängt fällan i Forsa. Nu efter alla modifikationer är det fällan i Ätrafors som fångar mest. Turbinerna går på max vid Ätraforskraftstion och det är bra vattenflöde genom gallret och burarna som ska fånga ålen. Av de 34 ålar vi fångat har vi fångat 26 stycken vid Ärtafors.

En sammanställning av mängden fångade ålyngel har gjorts, nu när alla ålyngelledare är stängda för säsongen. Sammanlagt har vi fångat 511 stycken, dessa ålyngel har vi hjälpt vidare i livet och vi kan bara önska dem lycka till.

Snart är allt slut för den här säsongen, vi packar snart ihop våra saker och beger oss hem till Värmland och Karlstads universitet. Först ut är Britt-Marie som gör sista dagen på fredag. Vi andra kommer vara kvar någon vecka till och köra in i det sista. Förhoppningsvis kommer vi alla tillbaka nästa år för att rädda ett gäng nya ålar. Vill passa på att tacka Börje som hjälpt oss vid Forsakvarn KRYA PÅ DIG!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *