Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Alsterälven

Nu vittjas ålfällorna vid Alsters kraftverk igen och hösten fick minst sagt en stark start! Första dagen fann vi åtta ålar i lådan och sedan dess har antalet varierat friskt mellan som max nio och som minst inga alls. En ål från första dagen fick äran att fastna på bild:

Den 8/9 gjorde vi den största fångsten i år; en ål på 103 cm! Jag fick åtminstone med huvudet på bild och som synes var det en riktigt stor rackare…

 

 

“Dammen” nedanför fällorna, där vi släpper ut fiskarna i anslutning till Alsterälven, är full till bredden med småfisk (nors?). Kommer att gå ner inom en snart framtid (när det inte ösregnar) och ta en närmare titt på dem och ta några bilder på fenomenet också. När vi startade i slutet på augusti var dammen helt tom, då det inte rann något vatten alls ifrån kraftverksdammen och ner dit. Efter att vi öppnat lådorna och dammen fick lite cirkulation tog det bara några dagar tills småfisken kom dit, och nu är där alltså så mycket att det inte får plats mer. Kul!

 

You can leave a response, or trackback from own site.

3 thoughts on “Stark start på hösten!

  1. Olle Calles Olle Calles says:

    Den ser grov ut… vi kommer alltid undra vad den vägde! : )

  2. Flo says:

    Wow, 103 cm – that’s massive! The present season record in the small creek Skärhultaån/Halland is 95 cm with a weight of 1,85 kg. Last year the record was about 2,6 kg…

  3. Peter Olsson says:

    Det var en skaplig ål:)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *