Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Mörrumsån

Fångsterna fortfarande låga. Vattentempen nästan 12 grader, strålande sol och värme på dagen, stjärnklart och kalla nätter (frost i natt) är våra förhållanden här i Ryd. Dagens fångster blev 2 st ålar och 2 st aborrar. Gårdagen gav ingen ål men 5 st aborrar.

1853 har nu kommit ner och varit och kollat lite på avledaren men inte gått in i några flyktöppningar. Den står nu ca. 40m uppströms avledaren i intagskanalen. 1533, och 1771 står i sjön strax ns utsättningplaten i Blidingsholm.

Ytterligare en ål i Havbältans fiske idag och två stycken lakar. Ålen som var en väldigt gul ål för att vara blankål (också mindre ögondimetrar) streamermärktes och de två lakarna studerades för deras skönhet (Bild 1.)

// Simon

You can leave a response, or trackback from own site.

6 thoughts on “Dagens Ålnytt!

 1. Olle Calles Olle Calles says:

  Väntar vi förgäves på vårtoppen för ål?? Glöm inte att märka dina inlägg med massor av nyckelord/sökord, vilket är det som leder sökande fiskfolk till vår blogg! Bra jobbat!

 2. says:

  Eventuellt gör vi det! 13,2 grader i vattnet i morse så det närmar sig sommartemp. Vattenflödet är ju också en högst potentiell trigger för ålvandring, därför pratade jag med E.ON’s driftcentral idag angående Åsnens reglering och han sade att det hade idag dragit ner flödet 3kubik och hans magkänsla var att de förmodligen kommer att dra in 3kubik även nästa vecka (de får inte ändra flödet mer än 3 kubik/vecka då flödet är under 20kubik) om inte enormt mkt regn kommer. Bådar inte gott!

  //Simon

 3. Peter says:

  Tjejer förstår inte sådant så det kan gå fel när man säger “du är vacker som en lake” till henne 🙂 Bara de speciella förstår.

 4. Stina says:

  Det är för att lakar har skägg som tjejer tar illa upp. Ingen tjej vill ha skägg.

  1. Peter says:

   Ok! Är du helt säker på det:-)

 5. Stina says:

  100 % 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *