Igår träffade forskare från Karlstads universitet allmänheten vid ett möte i Forshaga för att informera om vad det är för olika projekt som pågår i Klarälvens olika delar. Lars Emilsson, fiske- och landsbygdssamordnare i Forshaga kommun, hjälpte till så att vi kunde träffas vid Sportfiskecentret i Forshaga. Fem forskare berättade om de olika projekt som pågår, varför de pågår, vilka mer som är inblandade och vad vi egentligen vill ta reda på och förstå.

Dessutom fick vi lyssna på en radiomärkt gädda som simmade omkring i älven utanför Sportfiskecentret!

Och givetvis diskuterade vi Klarälvens framtid! Hur kan det komma att bli? Går det att få mycket lax och öring överallt i älven?

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *