Dagens strategi var spöfiske, men trots tre grymma sportfiskare gick det inte att spräcka ettan. Det handlade om en hybrid mellan vanlig (utsatt) öring och den inhemska marmoröringen, på ca 1,6 kg. Den var rätt blank och saknade helt röda prickar, vilket tydligen är vanligt för vanliga öringar i Po enligt fiskexperten Massimo Pascale. Den fick ändå en sändare och sattes tillbaka i Po efter att den befriats från en fluga i stjärtfennan och en i munnen. Kanske säger en del om fisktrycket här? Efter tät dimma på morgonen, lättade den efter lunch och det blev åter en solig och varm dag.

Eftermiddagens fiske gav inte mer, men vackra vyer, en glad Professor Comoglio, en stekt svenne och tre käcka fiskare av rang drog upp stämningen. : )

 

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *