Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Ål i Ätran

 

Det har inte varit någon större fart på ålarna den här veckan, bara 41 stycken och de flesta från Östra Frölunda. Vattnet har börjat minska på allvar nu när det nästan varit sommarvärme några dagar. Vet inte vad man skall välja, vi vill ju ha ål, de kommer inte förrän regnet och ökade flöden inträffar. Vet å andra sidan inte om vi vill ha mer vatten nu. Den nya platsen för sumpen fungerar perfekt, problem med löv som sätter igen fälla och rör. Sådant går lätt att fixa med tanke på det andra sump problemet. Undrade härom dagen varför vi inta satte den där direkt, svaret var att den skulle bli så högt över mark och vattenyta att det troligtvis inte skulle hålla. Nu ser man facit. Väderleksrapporterna lovar inget regn så det kanske blir en lugn vecka nu, eller så brakar det snart loss igen. <det får vi se om en vecka när nästa mätare dyker upp. Bilder på min kära bänk igen, en dags mellanrum. Nu sjunker Ätran.

 


 


 

 

 

 

 

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *