Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Ål i Ätran

I går kom första återfångsterna av märkt ål, två stycken av nio märkta i Vessigebro. Dessa blev märkta i måndags, det tog två dagar för dom att gå ner i fällan. Nu återstår att se om resterande också väljer fällan eller om de tar vägen över dammluckan. De som blev märkta i Östra Frölunda lyser med sin frånvaro, de har troligtvis gått genom en annan öppning. Men den som lever får se. Jag kanske upprepar mig och tjatar men detta med vattenflödet,,,,. Även löven börjar ställa till problem, de sätter igen fällorna så vattentrycket blir för högt. Högvadsån steg ordentligt i natt, det verkade vara mellan två och tre dm bara under natten, nu behövs snart vadarbyxor för att se till yngelfällan. Men blankålen kommer stadigt, nu börjar Lilla Å i Vessigebro att komma starkt i antal fångade individer.

2 thoughts on “Första återfångsten

  1. Bengt-Erik Calles says:

    Spännande! Trist med så högt vattenstånd och löv, som försvårar ert arbete.

    1. Tony says:

      Ja, allt är spännande just nu. Både med ål och vattenflöden. Som fältbiolog fixar man det mesta och som värmlänning säger jag: Dä ordnôr säj. Bara det finns vadarbyxor och regnkläder. Men lite sol mellan varven skulle inta vara så dumt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *