Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Ål i Ätran

Veckans ålometer är ute nu. Som synes kom vi inte upp i 1000 yngel denna veckan men till nästa vecka så.. Som sig likt är det Nydala kvarn och dammen i Ätrafors som levererar yngel, 72 st i Nydala och 110 i Ätrafors. När det gäller blankålen har fällan vid Mölneby gård i Östra Frölunda dykt upp och tagit täten, 86 ålar av 108 fångades där. Som vanligt genomsyras allt arbete av dessa höga vattenflöden. Det kan vara svårt att fånga alla ålar då extra luckor är öppna vid flertalet fällor. I Östra Frölunda är så mycket som möjligt öppet dagtid och det mesta genom fällan under natten.  Skall bli intressant att se resultaten efter den påbörjade och kommande märkningen nu när det rinner vatten överallt.En rolig bifångst var den sutare som hamnade i fällan i Skärhultsbäcken, finns visst lite av varje i den bäcken.

3 thoughts on “ÅL-O-METER 11-09-12

 1. Bengt-Erik Calles says:

  Kul att det går så bra för er! För mig är det roligt att känna igen de olika ställena på dina foton.

  1. Tony says:

   Det är riktigt härligt att det kommer mer och mer ål, men jag tycker personligen att det kunde vara lite mindre vatten.

 2. Jonas says:

  yisse vad vad vatten……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *