Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Ål i Ätran

Så är jag tillbaka i Ätrafors igen, det var en hektisk vecka för alla inblandade. Det ibland mycket kraftiga regnet gjorde att vattendragen steg snabbt och orsakade kraftig turbulens i alla fällor. Det blev dock stora fångster av både blankål och yngel. Av 200 fångade yngel fick vi 59 i Nydala kvarn, resterande vid dammen i Ätrafors. Den fällan levererar, med en topp på 43 st bara idag. Blankålen dominerar som vanligt i Skärhultsbäcken med Östra Frölunda och Ätrafors som uppstickare. Säsongens största ål fångades i Ätrafors på fredag, vikten var 2340 g och längden 1001 mm (se bild) .Nu hoppas vi att vi skall kunna spränga fyrsiffrigt gällande yngel, fortsätter det så här under veckan så kommer det nog att ske. Regnet fortsätter och ålarna kommer mer och mer. I morgon blir det den stora rundan, vi vet redan att det finns ål att hämta i Östra Frölunda.

2 thoughts on “ÅL-O-METER 11-09-05

  1. Olle says:

    Ser stabilt ut! Kul med så mkt yngel i Ätrafors och Nydala! Lilla å då?

    1. Tony says:

      I Lilla Å fick dom ta ner yngelledaren förra veckan på grund av högt vattenflöde. Dom skulle försöka få upp den under helgen som var. Vi får se om det dyker upp rapporter under veckans gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *