Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Ål i Ätran

Igår hade vi besök från Fiskeriverket som ville se på gallret vid Ätrafors. Ett mer sluttande intagsgaller som minskat dödligheten på ål rejält. Ålyngelledaren i Nydala leverade rejält igår, 10 st yngel av mycket varierande storlek. Efter att låsning av sumparna i Forsa skett kom de första ålarna, en i söndags och en troligtvis på tisdag. Sumpen i Östra Frölunda är på gång att få ett fungerande system, vi jobbar för fullt och räknar med att vara klara i början av nästa vecka. Tidigt i morse sattes kranarna på yngelledaren vid kraftverket i Ätrafors, efter lite rörmokeri fick vi igång den. Nu återstår att se hur fångsten blir. Det finns mink där också, han satt längsts ner i rännan när vattnet gick på. Nu är jag hemma i Värmland ett par dagar och tar det lugnt. Mer rapporter från min sida kommer under nästa vecka.

One thought on “Besök och ännu mer ål

  1. Olle says:

    Bra jobbat!
    Många faktorer som komplicerar saker och ting? : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *