Posted by Olle Calles | Projekt Alsterälven

I slutet av förra veckan kom Ingvar och Frida från Fiskeriverket till Alsterälven för ålmärkning. Tanken är att vi tillsammans ska se vad de ålar som klarar sig ut ur Alsterälven tar sig till i Vänern. Simmar de raka spåret över till andra sidan och försöker ta sig vidare ner i Göta älv? Eller kanske det blir fördröja av den enorma sjön? Ingvar och Frida märkte med van hand 15 blankålar med hydroakustiska sändare från Vemco. I Göta älv väntar mottagare (hydrofoner) och den studie som pågår där med att kartlägga hur väl blankålen kommer förbi kraftverken vid Vargön, Trollhättan och Lilla Edet. Vi fick lära oss många nya  knep från Ingvar som jobbat med ål länge. Vi ser fram emot nästa besök och nästa märkning. Vi som var med var Olle, Linda och Johnny från Kau och Martin Stenqvist från SWECO (som vi provfiskar Grundviken med).

5 thoughts on “Fiskeriverket briljerar

 1. Jonas says:

  grymt kul att se, vore kul att kunna få vara med nästa gång och ta del av alla tips

 2. Olle says:

  Det kostar min gode man, det kostar! : )

 3. Jonas says:

  hmmm skulle du ha hem gummibåten 😉

 4. Frida says:

  Kul med dokumentation. Om allt vill sig väl och vi får våra sändare, så ska jag och Charlott försöka komma upp och märka ännu en omgång på fredag. Tyvärr får vi inte med oss Ingvar som är mest erfaren för han är så eftertraktad så han måste iväg på annat. Håll tummarna för att sändarna kommer fram i tid!

 5. Olle says:

  Ni är hjärtligt välkomna, men trots att sändarna kom så är det glest med ål… håll tummarna för skyfall! Inte ofta man gör det!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *