Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Herting

Då var de alltså gjort då, idag radiomärktes de tre sista havsnejonögonen och vi fått ihop alla havsnejonögonen som vi skulle radiomärka. Vi hade en radiosändare förmycket så när vi ändå fick tre idag så märkte vi alla tre. Totalt är det nu 31 stycken radiomärkta havsnejonögon 20 är utsatta vid laxbron och 11 är utsatta ovanför herting.
Imorgon åker Paolo tillbaka till Italien, det har varit mycket trevligt när han har varit här och hjälpt till. de är tänkt att han ska komma tillbaka i höst igen och de ska bli kul att träffa honom igen. Här är Paolos egna ord,  Ciao!! Beh innanzi tutto dico grazie per l’ospitalita’ a Olle che nel lavoro non si perde mai di animo e mi ha aiutato moltissimo (eh si, c’e’ molto da imparare dal Dr Calles!), ma anche dico grazie a Martin, Jonas, Britt-marie, Lasse e Stefan per avermi supportato, siete stati fantastici. Non e’ filato proprio tutto liscio avendo avuto un po’ di problemi con gli strumenti, ma credo che sia sempre cosi’ la prima volta. E poi infine non posso che mandare un saluto speciale a Bronco, che nel mezzo della foresta mi ha fatto conoscere le alci ed i temibili lupi! :-)) Ci si rivede in autunno ragazzi! Ciao!!

0 thoughts on “Då var de alltså gjort

 1. Simon says:

  Grattis till de 31!! 🙂

  Paolo verkar ha haft det bra! Jao ny utrustning ar ju alltid meckigt…..men kul.

  Till alla er som inte kan alla sprak i varlden eller ens alla i Europa (inkluderat mig)

  “Hej! Tja först säga tack för den gästfrihet “till Olle att arbetet aldrig är hur sinnet och hjälpt mig mycket (ja, det finns mycket att lära från Dr Calles!), Men också säga tack till Martin, Jonas, Britt-Marie, Lasse och Stefan för att stödja mig, du var fantastisk. Inte “allt smidigt garn som har haft vissa” problem med instrumenten, men jag tycker det är alltid som “första gången. Och slutligen kan jag skicka en speciell hälsning till Bronco, som mitt i skogen gjorde mig medveten om farliga vargar och älgar! ) Vi ses i höst! Hej!”

 2. Olle says:

  Ciao Paolo!
  Grazie per tutti, a presto!
  //Olle

 3. Olle says:

  Jonas och Lasse!
  All respekt för vårens insats, grymt jobbat att lyckas sy ihop projektet med havsnejonögat. Först i norra Europa!???
  //Olle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *