Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Herting

Dagen började tidigt i morse, redan kl 6 var vi vid laxbron för att vittja ryssjorna. Vi hade förhoppningar på att de skulle vara många havsnejonögon i ryssjorna. Så var inte fallet, en massa ål, löjor, en stor lake var det i den stora ryssjan. I den lilla ryssjan hade vi turen att fånga ett havsnejonöga. Sedan var de dags för att radiomärka helgens och dagens fångst på havsnejonöga. Totalt märktes 12 stycken havsnejonögon, märkningen gick fint och alla var pigga vid utsättningen. De sattes ut fyra stycken ovan herting och åtta stycken vid laxbron. Totalt har nu fångats 20 stycken havsnejonögon och sju är utsatta ovan herting och 13 vid laxbron. Nu återstår de att försöka fånga och radiomärka tio havsnejonögon till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *