Posted by olle.calles@gmail.com | Projekt Alsterälven

Idag har jag nöjet att berätta att vi hade säsongens första återfångst av streamermärkt ål med nummret 3030 i bottenröret.  Ålen var vid god vigör och uppmättes till hela 800 mm. Hade även en fin gös på 250 mm och en benlöja på 60 mm i bottenröret.  I ytröret hade vi en ål på 685 mm även denna var pigg och alert, den hade haft sällskap av både en mört på 200 mm samt en lake 175 mm som också var pigga och alerta. Det är mycket bra vattenflöde i samtliga sumpar i dagsläget vilket är toppen.  I morgon har jag planer på att täta till samtliga ytrör då det läcker en hel del vatten från dom. Har därför shoppat loss idag på Deje trä och inhandlat såväl bult som muttrar och brickor, här ska skruvas!

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *